fbpx
Menu Close

Recipes

కంది పప్పు

కావసినపదార్దాలు : కొంది పప్పు –ఒకకప్పు సాల్ట్ –తగినంత నీరు –సరిపడ తయారి పద్దతి :ఒక కుక్కర్లో కంది పప్పు వేసి దానికి సరిపడ నీరు పోసి మూడు విజిల్స్వచ్చేవరకు ఉడికించాలి .ఉడికిన పప్పుని మెత్తగా పేస్ట్ లాగా చేయాలి .దీనిలో సరిపడ ఉప్పు వేసి కలపాలి .అంతే కందిపప్పు రెడి . సర్వింగ్ పద్దతి :ఇది వేడి వేడి అన్నం లోకి నేయి వేసుకుని తింటే బాగుంటుంది .దీనికి సైడ్ డిష్ గ ఉల్లిపాయ పులుసు ,ఉల్లి కోడుల పులుసు ,ఆనపకాయ ముక్కల పులుసు కాని నమ్చుకొని తింటే బాగుంటుంది .అంతే కాదు దీనికి ఆవకాయ ,తొక్కుడు…

కంది పొడి

కావలసిన పదార్థాలు:సెనగపప్పు -ఒక కప్పుకందిపప్పు -రెండు కప్పులు జీలకర్ర –ఒకచేమ్చ ఎండుమిరపకాయలు-కారానికి సరిపడసాల్ట్ –తగినంతతయారిపద్దతి:స్టవ్ మీద కడాయి పెట్టి వేడెక్కాక సెనగపప్పు వేయించాలి .బాగావేగాక కందిపప్పు కూడా వేయించాలి .తరువాత జీలకర్ర ,ఎండుమిర్చి కూడా వేయించాలి .దీనికి ఆయిల్ అవసరం లేదు .చల్లారాక తగినంత సాల్ట్ వేసి మెత్తగా పౌడర్ చేయాలి .దీనిలో వెల్లుల్లి రేకలు వేసి పౌడర్ చేయాలి .వెల్లులి ఇష్టంలేకపొతే ఇంగువ వేసి వేయించి దానిని పౌడర్ లో కలపొచ్చు. అంటే కందిపొడి రెడి .సర్వింగ్ పద్దతి :ఇది వేడి వేడి అన్నంలోకి పొడి ఇంకా కొంచెం నూనె వేసి మిక్ష్ చేసుకొని తింటే బాగుంటుంది…

Kaal Surpa Dosha And Its Remedies

Kaal Surpa Dosha And Its Remedies Author: sneha gehlotKal-Sarpa Yoga/ Dosha Kal-sarpa Yoga or Kal-sarpa Dosha is formed when all the planets are between Rahu and Ketu axis in a chart. This is among the most fearsome dosha in astrology similar to Sade-sati and people are scared just by hearing the name of this yoga. ‘Kaal’ means death and Sarpa means snake and the name itself is good enough to…

Gongoora Pachadi – Great tasting Pickle

Gongoora Pachadi is called as “Andhra Mata” generally. Three Major andhra vegetarian dishes which are evergreen are Mudda Pappu, Avakaya and Gongura Pachadi. For More Information about Gongura, visiti this Wikipedia article Gongura pachhadi can be made in different ways. This is the way my grandmother and mom prepare. It can be used for 1 week if refrigerated. The nutrients we get from this are more. It is fresh and…

31. Rava Pulihora – Tasty tiffens

Ingredients Rice Rava: 1 cup groundnuts: Just a fist ful Lemon :4 ( Or this can be done using Tamarind pulp: 1/2 cup) Green Chilles -4 Curry leaves:15 – 20 leaves Red chilles: 4 Turmeric Powder: 1/2 spoon Chana Dal – 2 spoons Urad Dal- 2 spoon Avalu (Mustard) -1 spoon Oil- 3 spoons Salt: to taste Procedure: 1. Boil about 3 cups of water in a pan. 2. Add…

32. Kanda Bachali Kura

Kanda Bachali Kura is a very tasty Curry. Those who dont like Kanda in other forms also like this. This is one of the must ingredients in Andhra functions. If you add Ava (Mustard Paste) the taste will be multi fold. Everyone likes this curry. This Curry is also good for health as there are lot of Medicinal Properties to both th emain Ingradinets. Ingredients Kanda – 1/2 Kg  Bachali…

Change Super Bug Name – NDM-1

Please sign the online petition to change the name of the so called super bug. The naming of this super bug on New Delhi, the Indian capital is a new kind of attack on Indian growth story. The Bug is not only in India but entire south Asia and also found in some western countries. Even Wikipedia article on NDM suggests that this is originated from India. The strange part…