fbpx
Menu Close

Recipes

Mango chutney

Ingredients Required: sour mangoes: 6 nos. jaggery: 100 gms green chilli: 15 gms Coconut: 4 pieces Salt: as per your taste Oil: a little Mustard: 1 spoon Asafoetida: for seasoning Method of Preparation: wash the mangoes and scrape it. add green chilli, jagery, salt, coconut pieces and grind it will. season it with mustard and asafoetida. thils chutney tastes very well to eat.

Green Chilles Chutney

Ingredients Required: Green chillies: 100 gms Tamrind: one lemon size Jaggery: 50 gms Coconut: 1/2 Salt: according to your taste. Mustard: one spoon Oil: a little Asafoetida: for seasoning. Method of Preparation: Remove the stalks and separate the seeds. Fry the chillies in two spoons of oil. add the grated coconut, tamarind, salt, jaggery and grind well. season it with mustard and asefoetida.

Bengal Gram Chutney

Ingredients Required: Beaten bengal gram: 150 gms Coconut: 1/2 Tamarind: lemon size Green chilli: Or dry chillies: 10 nos. Coriander leaf: a little Curry leaf: 4 strings Salt: suitably Oil: 2 spoons Method of Preparation: First roast the beaten Bengal gram. add tamarind, salt grated coconut, green chilies, curry leaf, coriander leaf all to this and grind in a mixie. after grinding season it with mustard in pan of little…

Groundnut Chutney

Ingredients Required: Ground nut seeds: 100gms. Green chillies: 6 nos. Coconut: 1/4 kg Onion: 2 nos. Salt: according to your taste Oil: a little. Mustard: 1 spoon Asafoetida: one pinch. Method of Preparation: Peal the field bean from its pods. Cut the inside kermel of coconut into small pieces. Fry coconut, green chillies then put the same in a grinding stone and grind. after grinding the same season it with…

ONION CHUTNEY

Ingredients Required: Onions: 1/4 kg Dry chilli: 10nos. Beaten bengal gram: 50gms Coconut pieces: 5 pieces Tamarind: 1 lemon size Oil: 2 spoons Salt: according to your taste Method of Preparation: fry onions and beaten bengal gram in a pan with some oil. then grind coconut, tamarind, salt in a stone mortar or in a mixie. after grinding well  season the chutney with mustard and asafetida in oil.

Curyy Leaf Chutney

Curyy leaf is normally good for the body. it reduces the paunch. normally if there is place In place in front of the house or at the backyard of the house curry leaf plant is grown. wemay also prepare curry leaf chutney powder. Ingredients Required: Curyy leaf: 1 bundle Beaten bengal gram: 1 tea spoon Beaten black gram: 1 tea spoon Tuvar dhal: 1 tea spoon Coconut: 1/2      Or…

మసాల ఇడ్లీ

కావలసినవి: బియ్యం -ఆరు కప్పులు మినపపప్పు -రెండు కప్పులు కొబ్బరి కోరు-ఒక కప్పు ఉల్లిపాయలు-ఆరు చింత పండు -రెండు నిమ్మ కాయలంత షుగర్ -ఆరు స్పూన్స్ వంటసోడా -రెండు స్పూన్స్ ఆయిల్ -రెండు గరిటెలు ఉప్పు –తగినంత తయారీ పద్ధతి :బియ్యం ,పప్పులను విడి విడిగా అయిదు గంటలు నానబెట్టాలి .రెంటిని మెత్తగా రుబ్బి ఎనిమిది గంటలు నానబెట్టాలి .ఎండు మిర్చి ,కొబ్బరి కోరు ,చింతపండు మెత్తగామిక్సివేసి ఇపేస్ట్ ని ఇడ్లీ పిండి లో కలిపి దానికి ఉల్లి ముక్కలు ,పంచదార ,ఉప్పు ,వంటసోడా చేర్చి ఇడ్లీ ప్లేట్ లో పిండి వేసి 15నిముషాలు ఆవిరి మీద ఉడకనిచ్చి…